PDK Specialist

Uw Porsche versnellingsbak specialist voor reparatie of revisie   Tel : +31318500044           Mob. / WhatsApp : +31653447667
 

PDK

PDK staat voor ''Porsche Doppel Kupplungen'' wat betekent dat het een transmissie is waarbij men gebruik maakt van 2 koppelingen, een voor de even versnellingen en een voor de oneven versnellingen. Het voordeel van de versnellingsbak met twee koppelingen is dat de schakelingen gedaan worden zonder krachtonderbreking. Dit betekent dan ook een minimaal verlies in vermogen en dus een snellere acceleratie. Tijdens het rijden is 1 koppeling actief wat betekent dat de andere koppeling een volgende versnelling of een versnelling terug al heeft klaarstaan. Hierdoor zijn de schakelmomenten en de verliezen daarin tot een minimum beperkt. Dit komt het sportieve rijdgedrag ten goede van Porsche.


Helaas weten wij maar al te goed dat er voor dit type versnellingsbak weinig tot geen spullen te verkrijgen zijn bij PORSCHE zelf, dit resulteert er dus ook vaak in dat er een compleet nieuwe bak geleverd kan worden door PORSCHE als enige optie. Deze valt financieel vaak gigantisch tegen waardoor u min of meer met uw rug tegen de muur staat.

Gelukkig hebben wij veel spullen wel liggen voor uw PDK versnellingsbak waardoor we in bijna alle gevallen u weer op weg kunnen helpen tegen scherpe prijzen. Tevens verzorgen wij ook de de/montage van uw versnellingsbak, ongeacht of de motor moet zakken of niet. Met alle benodigde gereedschappen en kennis zorgen wij al jaren dat klanten weer tevreden de weg op kunnen.

Uiteraard word er door onze revisie monteurs met uiterste zorg aan uw auto gewerkt, onze moderne werkplaats is van alle gemakken voorzien en er word netjes en schoon gewerkt. Wij stellen een diagnose of demonteren uw PDK transmissie en gaan de problemen/schade's bekijken waarna we contact met u opnemen. Er word besproken wat de bevindingen zijn en welke kosten hier tegenover staan, gaat u akkoord dan gaan wij door en zullen wij zorgen dat de werkzaamheden net zoals bij Porsche keurig worden uitgevoerd conform afspraak.

Het eventueel halen en brengen van uw Porsche kan uiteraard door ons verzorgd worden door een keurig transportbedrijf.Veel voorkomende fouten bij de PDK van Porsche zijn als volgt:

P1731 

P1732

P1733

P1734

P0730 

P1653

P0848

P181C


Heeft u een van de bovenstaande codes actief in uw PDK neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 
E-mailen
Bellen